Добре дошли в моето малко и скромно кулинарно царство. Тук можете да намерите и колекцията ми от гоблени - моето второ хоби след кулинарията

четвъртък, 28 април 2011 г.

Руло Стефани



1 кг кайма смес
2 яйца
червен пипер
чубрица
черен пипер
сол на вкус, ако е необходимо

Плънка:
4-5 варени яйца
2 варени моркова
100 грама пресни гъби

Омесвам каймата с двете яйца и подправките. Ако желаете, можете да настържете 1 главичка стар кромид лук. Аз не обичам в рулото Стефани лук и не слагам. Не използвам и хляб, както при пържените кюфтета. Оставям каймата да почине 15-20 минути.
Предварително съм сварила яйцата и морковите. Гъбите ги почиствам, измивам и нарязвам на филийки.
На един голям намазнен найлон (а може и на алуминиево фолио) разстилам каймата във формата на правоъгълник. От край до край в средата подреждам половинките яйца, а покрай тях морковите, нарязани на тънки и дълги лентички. Добавям и гъбите. Заедно с найлона навивам на стегнато руло и след това го отстранявам. Дооформям рулото с намазнени ръце и го прехвърлям в тава, която предварително съм омазнила.
Тъй като излиза голямо руло, предимно го пека в тавата на фурната по диагонал. И винаги имам много свободно място покрая. Запълвам свободните пространства с картофи на по-едри кубчета, малкоовкусени с черен пипер, сол и някаква подправка по желание. Доливам малко водичка на дъното на тавата. Пека рулото на загрята фурна на 200 градуса около 50 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...