Добре дошли в моето малко и скромно кулинарно царство. Тук можете да намерите и колекцията ми от гоблени - моето второ хоби след кулинарията

четвъртък, 5 май 2016 г.

Свинско руло с топено сирене,гъби и омлет



     От много време отлежава тази рецепта и ето че дойде и нейния ред. Когато реших да я приготвям нещо не дочетох както трябва и си бях създала друга представа за крайния резултат. В процеса на готвене се изненадах от омлета. И за още по-голяма моя изненада се получи много цветно и красиво роле и не по-малко вкусно. Снимките са малко тъмни и красотата не е изпъкнала в целия си блясък. Успях набързо да снимам, защото моите хора бяха прегладнели.

Необходими продукти:

600 г свинска плешка без кост
суха мащерка


За омлета
2 яйца
2 стръка пресен лук
2-3 стръка магданоз
10 г масло


200 г топено сирене / аз използвах 100 г натурално и 100 г с гъби/
300 г пресни печурки
2-3 с.л. олио
20 г масло / за задушаване на гъбите/

1 кг картофи
няколко стръка пресен копър

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Разрежете плешката на две, но  не до края, така че парчето да остане цяло. Изтънете месото с чукче, докато месото стане подходящо за навиване. Поръсете със сол, черен пипер и мащерка на вкус. Оставете го да се овкуси, докато приготвяте плънката.


Разбийте яйцата за омлета и към тях добавете ситно нарязаните пресен лук и магданоз и посолете на вкус. 



В тиган загрейте 10 г масло и изпържете омлет. Готовият омлет сложете върху изтъненото парче месо.



Върху омлета размажете половината от топеното сирене равномерно. Аз смесих от двата вида по половин пакетче, а другата половина оставих за гъбен сос.



Почистете гъбите и ги нарежете на филийки. Задушете ги в 20 г масло със сол и черен пипер на вкус.


 Половината гъби разпределете над останалата плънка. 


Завийте месото на стегнато руло и го оформете с алуминиево фолио. Ако е необходимо увийте в още един лист фолио. На дъното на подходяща тавичка разпределете нарязаните на филийки картофи, овкусени с черен пипер, сол на вкус и ситно нарязан пресен копър. Отгоре разположете рулото, сложете 1 ч.ч. вода и печете в загрята фурна на 180 градуса за около час и половина- два. 


Извадете ролето, отстранете фолиото и запържете за кратко месото в 2-3 с.л. сгорещено олио като непрекъснато го обръщате. Така ролето ще получи хубав загар и повече вкус. Отцедете върху домакинска хартия преди сервиране.


   Към втората половина задушени гъби прибавете останалата половина топено сирене и 1/2 ч.ч. вода. Задушете за няколко минути на котлона да се редуцира. 



     Нарежете ролето на филийки и сервирайте полято с гъбения сос и картофките. Печените картофи не е от най-подходящата гарнитура, но у дома много ги обичаме и предпочетохме тях.

    Ако желаете пригответе друг ваш любим сос или гарнитура. 



Източник: Лидл


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...