Обожавам тиквичките и когато вляза в зеленчуков магазин или кварталния супермаркет не пропускам да купя няколко. Не мога да им устоявам на лъскавия и примамлив вид. Така много често се прибирам с поредната торбичка тиквички. Често ми се случва да събера по-голямо количество от потребното и започвам да мисля как да ги използвам. Пържени са ни любими, но заради мазнината напоследък ги пека във фурната. И за да не ни омръзнат съвсем, прибавям им малко "украса". Преди време попаднах на рецепта за панирани тиквички в едно кулинарно списание, които са много вкусни. Но този път реших да направя микс от панировки.
Необходими продукти:
- 2-3 средни тиквички
- 2-3 яйца за панировка
- 150 гр галета
- 2 с.л. мак
- 150 гр сусам
- 150 гр. корнфлейкс
- брашно за овалване
- сол на вкус
- 20-30 мл олио
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките и ги нарежете на тънки и дълги пръчици. Посолете на вкус и отцедете от излишната вода, която си пускат.
Разбийте яйцата с малко водичка.
В няколко съда пригответе различните панировки- в един сложете цял или натрошен корнфлейкс; във втори смесете галета, мак и сусам;в трети съд сложете само сусам. Отделно си пригответе брашно за овалване.
Оваляйте тиквичките в брашно, след това в разбитите яйца и накрая в една от панировките. Аз разделям приблизително на три части количеството пръчици и всяка част я приготвям в един вид панировка.
Подредете ги в тава застлана с хартия за печене и отгоре на тънка струйка полейте малко мазнина.
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до златист цвят.
Супер вкусни ми изглеждат тези твои тиквички и определено ще ги пробваме и ние, а и сезона на бирата дойде, така че са съвсем на място.:)
ОтговорИзтриванеМного са сладки и вкусни,хрупкави и не са никак калорични.
ОтговорИзтриванеВкусно!
ОтговорИзтриванеВиждам, че статията е стара, но рецептите определено си заслужават :)
ОтговорИзтриване