Нямам представа защо рулото се казва "Пролет",но ви уверявам, че е перфектно и за летните жеги с чаша студена бира. Рецептата я открих преди време във вестника на Кауфланд и ми се стори интересна. Единствено бях малко скептична към чесъна в рецептата, защото не съм му особен фен. Само че се изненадах приятно от съчетанието и ми хареса. Сосът към рулото е много приятен и е страхотно допълнение. Можете да направите и канапе от ориз и зеленчуци както е в рецептата от вестника. Ние предпочитаме с любима салата.
Необходими продукти за 1 руло:
- 200 гр. пилешко филе /пеперуда/
- 100 гр. пресни картофи
- 1-2 скилидки чесън
- 3-4 стръка копър
- сол и черен пипер на вкус
- брашно за паниране / аз използвах галета и 1 яйце/
- олио за пържене
За соса "Бристол":
- 75 гр майонеза
- 1-2 с.л. кисело мляко
- 10 г лук / пропуснах го/
- 1/2 сварено яйце / може 1 цяло/
- сол и черен пипер на вкус
- дижонска горчица
- кетчуп
Начин на приготвяне:
Пилешкото филе се начуква много леко и внимателно и се овкусява със сол и черен пипер.
Картофите са сваряват и се пасират или настъргват на ренде. Смесват се със ситно нарязания копър,пресования чесън, сол и черен пипер на вкус. Пюрето се разстила върху пилешкото филе, завива се на руло.
Панира се в брашно или както аз предпочетох в яйце и галета, за да стане по- хрупкаво. Пържи се в горещо олио от всички страни до златисто и готовност на месото. Не пържете на много силен огън, за да не ви остане в средата сурово месо.
Майонезата се смесва със ситно нарязания или настърган лук. Аз , както споменах по-горе, пропуснах лука. Яйцето можете да нарежете на ситно или да настържете на едро ренде. Смесете трите съставки и овкусете готовия сос със сол и черен пипер на вкус. Накрая добавете 1-2 с.л. кисело мляко до получаване на желаната гъстота на соса.
Сервирайте ,ако желаете, с канапе от ориз и зеленчуци. Отгоре подредете нарязаното пилешко руло и се залива със сос. Сосът може да се поднесе и отделно в сосиера.
Няма коментари:
Публикуване на коментар