Продукти:
1 суп. лъж. хайвер- осолен
1 средно голяма глава лук
4-5 филии бял сух хляб
сок от 1 лимон
400-500 мл олио
Начин на приготвяне:
Хляба предварително се накисва в купа с вода.
Хайверът се счуква в дървено хаванче до побеляване. Отделя се в купа.
Взима се средата на накиснатия хляб и добре се изстисква от водата. Слага се в хаванчето и се намачква до каша.
Прибавя се към хайвера.
Лукът се настъргва на ситно ренде и той се прибавя към хайвера и хляба.
С помощта
на миксер се разбърква хайвера като постепенно на тънка струйка се
прибавя олиото. Работи се на бързите обороти на миксера. Ако много бързо
добавяте олиото или прекалите с количеството има вероятност хайверът ви
да се пресече. Всеки път ми поема различно количество мазнина, която
варира между 400-500 мл. Накрая подправете със сока на изцедения лимон по ваш вкус.
Знам кой бих зарадвал много на тази рецепта :) Благодаря!
ОтговорИзтриванеМммм,много добре си онагледила процеса,Нинка!Със сигурност е много вкусен!
ОтговорИзтриване