С удоволствие помага да ги завием и ги подрежда старателно. Но удоволствието от похапването, му е по-голямо.
Предполагам, че тези пръчици не са нещо ново и непознато на повечето домакини, но са много бързи и подходящи за неделна закуска, например.
Не се изискват нито много продукти за тях, нито специални умения.
Имате нужда от:
- 1 пакет точени кори за баница печени на сач (най-тънки и лесни за навиване са корите на баба)
- около 150-200 грама сирене
- мазнина за пържене
В пакетите обикновено има 3 точени кори. Разтворете ги и ги нарежете като торта на 8 парчета.
Сиренето се натрошава предварително. В основата на всяко парче сложете толкова сирене, колкото желаете. Сгънете двата края навътре, за да не изпада плънката и навийте на стегнато руло.
Готовите навити пурички ги изпържете с гореща мазнина от двете страни. Много бързо се пържат.
Нинче, тези пръчици са прекрасни! Още повече, че е участвало детенце.:-))) Тогава и на него и на останалите е още по-вкусно. Прекрасна идея ни даваш, за което ти благодаря сърдечно!:-)))
ОтговорИзтриванеХубав, позитивен и усмихнат ден!
Нина, много хубави пурички - изглеждат вкусни и хрупкави!
ОтговорИзтриванеМного са вкусни, но съветът ми е да не експериментирате с непознати кори.Опитах с едни на CBA, отвратително жилави и дебели,не подлежаха на обработка. Най-добри за тази цел са на баба,печените на сач.Или други по-меки и тънки. С обикновени кори за баница стават доста по-мазни.
ОтговорИзтриванеНинче,не съм ги правила,но определено ще ги пробвам,защото са по моя вкус!Браво на синчето за инициативата!Поздрави и хубава вечер!
ОтговорИзтриванеНинче,чудесни постъпкови снимки,много подробно си представила рецептата!
ОтговорИзтриванеВзимам си една пуричка и поздрави на помощника от мен!
О, рецептата не я знаех! Купувала съм само готови - в смисъл, полуфабрикат, които само трябва да изпържа.
ОтговорИзтриване