Реших, че е малко "несправедливо" да стоят като "наказани" и им дадох втори шанс. Дали са се променили вкусовете ми предпочитания, или оценката ми е била нереално ниска- не знам.
Преоткрих вкуса на едни кексови полумесеци, подходящи за следобедно кафе, за приготвяне на сладкиш набързо. Меки и наситено сладки. А следващия път ще ги украся с шоколад, а може и целите да ги полея.
4 яйца
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша олио
1-2 чаени чаши брашно
1 1/2 чаена чаша смлени орехи
2 прахчета ванилия
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват с миксер заедно със захарта. Към тях на тънка струйка се прибавя мазнината. След като всичко е разбито на еднородна сме, миксера се изключва. Прибавя се предварително пресятото брашно на части. Можете да бъркате с дървена или силиконова бъркалка, а ако искате сменете бъркалките на миксера с тези за брашно.
Готовата смес изсипете в намазнена и набрашнена тавичка. Отгоре поръсете с едро нарязани орехи.
Изпечете сладкиша в предварително зарята фурна на 200 градуса. За крайната му готовност пробвайте с дървена клечка дали е изпечен.
Преди сервиране поръсете обилно с пудра захар. С помощта на чаша изрежете полумесеците.
Odlicno Nina! Podelika na mojoj Fejsbuk stranici.Poydrav
ОтговорИзтриванеОле, и аз ги бях позабравила, как ми ги припомни, Нинка! Честита Цветница мила, здрави щастливи! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеНикога не съм яла такива сладки или по-добре казано : сладкишчета , но тези ми харесаха много , така че ще ги изпробвам и аз , благодаря много за рецептата Нинче . Прегръдки Иви !!!
ОтговорИзтриване