У дома еднообразието в ястията и печивата не се тачи много. Всеки гледа нещо ново, различно да хапне и вече се бях поизчерпала от към идеи. Докато не попаднах на интересните банички-хапки на Йоли. Веднага ме грабнаха с апетитния си вид, но тъй като не обичаме баница с месо и колбаси, реших да използвам само идеята. Плънката е стандартна за обикновена баница със сирене и яйца.
Моят вариант на баница е следния:
- 1/2 кофичка кисело мляко
- 3 яйца
- 200 грама сирене
- 1/2 чаена чаша олио
- 1 бакпулвер
С тази смес правя традиционната баница, а сега и тези малки вкусотии.
Необходими са ви още:
1 пакет фини точени кори (аз използвам само Фамилия и от тях излизат 9 броя)
Разтворете пакета с корите. Взимайте по 2 листа за 1 баничка. Сгънете 1/4 от листа, с лъжица поръсете смес по цялата дължина. Сгънете още веднъж. Пак сложете смес. Сгънете трети път и отново смес.
Тъй като крайния резултат е доста широк за баничка, реших да сгъна на още две, да намаля ширината. Получи се по-тънка лента от горната снимка, идеално широка да не стърчи от тавата.
Навиийте на руло като внимавате да не се начупи охлювчето.
Сложете в намазнена тавичка.
На мен ми останаха няколко лъжици от сместта и за да не я хвърлям, я разпределих върху всички банички по-малко.
Настържете обилно кашкавал.
Сложете в предварително загрята на 200 градуса фурна. Печете до златиста коричка.
Може да сложите кашкавала малко по-късно, за да е леко разлят както на Йоли. Ние го харесваме хрупкав и затова всичко правя наведнъж.
P.S. Моите банички ги пекох в йена, но отдолу немогат да се запекат ,така както в нормална тавичка. Отчитам го като свой пропуск и несъобразяване, за сметка на естетиката.
Днес получих много оригинална награда в знак на благодарност от Нели. Наградата е ръчно изработена от нея, което е прави още по-специална.
Аз от своя страна искам да е споделя с един куп хора, всички са мои вдъхновители, карат ме да се чувствам страхотно в обкръжението и компанията им (нищо, че е виртуална). Списъкът е дълъг и навярно много хора отново ще пропусна, затова както Нели ще разчитам на разпространението на наградата.
Зиче
Мони
Еликсир
Танита
Angellove's cooking
Пепи
Нинче, отново вкусотия при теб! Вкъщи също се тачат печивата и подобно на теб идеите се изчерпват лека-полека, а твоята е прекрасна за разнообразяването на предложенията за домашните.:-)) Толкова апетитни и вкусни изглеждат тези банички-хапки и с това запечено кашкавалче отгоре, ммммм вкусно!!!:-))
ОтговорИзтриванеСърдечно благодаря за честта и удоволствието да споделиш тази сладурска награда с мен! Благодаря за признанието! Радвам се, че ме чувстваш вдъхновител и приятел! В твоята виртуална компания също се чувствам прекрасно, Нинче!
Прегръдки и хубава неделя от мен!
Страхотни банички! Подобни правя и аз, но намазани с майонеза, а плънката изцяло вътре, но и аз като теб не си падам по месни баници, а обичам със сиренце, кашкавал, яйце.
ОтговорИзтриванеМного вкусни изглеждат твоите!
И... честита награда! Много специална, за специални хора!:)
Хубава неделя и много добро настроение!:)
Тези банички имат страхотен вид! С толкова кашкавал със сигурност са и много вкусни:)
ОтговорИзтриванеЧестита ти наградка,Нинче и благодаря за честта да я получа от теб!А като един виден баничколюбител оценявам много високо предложението ти!Постъпковите снимки безспорно са много полезни,благодаря и за тях!
ОтговорИзтриванеРазкошни си ги направила!
Хубава вечер пожелавам!
Страхотни банички и честита награда! Заповядай в моя блог, там те чака още една!
ОтговорИзтриванеПриятна и спокойна вечер!
Нинка баничките изглеждат страшно апетитно,ммм направо усещам аромата им и една чашка айрян....какво повече му трябва на човек :)
ОтговорИзтриванечестита ти награда и приятни сънища
Баничките изглеждат много пухкави и вкусни-поздравление!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Чудесни са, толкова апетитни и вкусни! Ще се възползвам от идеята за наближаващите празници!:)
ОтговорИзтриванеПрекрасна нова седмица ти желая!:)
Прекрасни банички! Ще ги опитам непременно!!!Благодаря!
ОтговорИзтриване