Страници

събота, 28 май 2011 г.

Карамелова баница



Поредната вкусотия на Иван Звездев. Без да му правя реклама, но досега винаги съм оставала доволна от неговите рецепти.
Баницата е с наситен карамелов вкус, подплътен с домашна юфка. У дома се изяде за броени минути и вече ни е фаворит.

Продукти:

100 гр. юфка
9 яйца
1.5 л прясно мляко
500 гр. захар
1 бучка краве масло
1 ванилия

За карамела: 200 гр. захар

Поставяме юфката във фурна, загрята на 130 градуса, заедно с кравето масло. Изсушаваме я докато придобие златист цвят и стане хрупкава. В загрят тиган изсипваме захарта, разбъркваме енергично, карамелизираме. Разстиламе я в тава за печене, отгоре поръсваме юфката. В купа разбиваме яйцата, смесваме ги с млякото, захарта и ванилията. Заливаме върху юфката. Печем на 180 градуса в продължение на 30 мин. След като я извадим от фурната, изчакваме 60 мин, режем и я поднасяме студена.


2 коментара:

  1. Мммм,да имаше сега едно парченце,изглежда много изкусително,Нинче!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз правя подобен, но този с карамел ми изглежда по-добре:)
    Ако искаш погледни моя какъв е... по-обикновен, но пак е вариант:)
    http://benita-roshita.blogspot.com/2011/03/blog-post_2902.html
    Приятен ден:)))

    ОтговорИзтриване