Добре дошли в моето малко и скромно кулинарно царство. Тук можете да намерите и колекцията ми от гоблени - моето второ хоби след кулинарията

неделя, 3 ноември 2013 г.

Кладница с масло,чесън и копър


От известно време в кварталния супермаркет зареждат кладница. Доста време я обикалях и хем ми се иска да я опитам, хем не зная какво да я правя. Не познавах този вид гъба и ми беше интересен нейния вкус. Накрая направих като онзи,който първо си купил копче и после си ушил балтон.Купих кладницата и започнах да тьрся рецепта. От многото идеи сътворих вкусни гъбки с масло,чесън и копър.


Необходими продукти:

300 гр. кладница
1 с.л. олио
50 гр.краве масло
100 гр. кашкавал
1/2 вр. копър
2 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус


 Начин на приготвяне:

Измийте гъбите и ги нарежете на по-дребни парчета. 
В тиган загрейте 1 с.л. олио и 50 гр. масло и прибавете гъбите. Задушете за 2-3 минути и добавете 1/2 чаена чаша вода.Задушавайте гъбите докато омекнат. Посолете малко (тези гъби не поемат много сол) и овкусете с млян черен пипер. Свалете тигана с гъбите от огъня. Добавете ситно нарязания копър и двете скилидки счукан чесън. Прехвърлете гъбките в тавичка и запечете в предварително загрята на 220-230 градуса фурна около 20-30 минути- да останат на мазнина и не много воднисти. Преди сервиране настържете кашкавал и поръсете с копър.








6 коментара:

  1. И аз така преди време все я заобикалях, но след като се престраших и пробвах останах учудена от вкуса. Все едно хапваш месо:). Интересна работа. Чудесна рецепта, Нинче! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Разсмя ме копчето с балтона, но щом си намерила точната рецепта всичко си е на място :))!
    Изглежда много, много вкусно, Нинка!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесно изглежда, Нинка!
    Преди време бях купила и я отписах тази гъба, но бяха големи, може би заради това. Но скоро видях на "самообслужване" в един супермаркет и си избрах малки. Ееее разликата е огромна, много ми харесаха така и със сигурност пак ще купувам и ще направя и твоите.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Нинка, без значение, кое е първото вдъхновение,
    изглежда и звучи чудесно като рецепта. Харесва ми и благодаря за идеята.
    Поздрави и усмихната нова седмица, Диана

    ОтговорИзтриване
  5. Ако са домашно отгледани в смисъл дебели и по големи стават и за паниране

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...